Spaarhypotheek

Bij een spaarhypotheek spaart u periodiek (middels een maandelijkse premie-inleg) om aan het einde van de looptijd uw hypotheek (gedeeltelijk) af te lossen. De vergoeding over uw maandelijkse spaarinleg is gelijk aan het rentetarief dat u betaalt voor uw hypotheek.

Een belangrijk voordeel hiervan is de ingebouwde ‘hefboom’ werking in geval van rentewijzigingen. Stijgt de hypotheekrente, dan daalt de verzekeringspremie. De rente over het spaarkapitaal stijgt namelijk mee met de hypotheekrente. Geldverstrekkers hanteren hier het principe dat hun spaarrentepercentage even hoog is als uw hypotheekrentepercentage. Bij een hogere rentevergoeding is dan minder premie nodig om het benodigde aflossingskapitaal bijeen te sparen. Omgekeerd geldt natuurlijk hetzelfde: daalt de hypotheekrente, dan stijgt de verzekeringspremie. U heeft bovendien zekerheid over de hoogte van het eindkapitaal.

Veel mensen die voor 2013 een spaarhypotheek hebben afgesloten vragen zich af of deze mee te verhuizen is naar de nieuwe hypotheek. Hoe werkt dit en in hoeverre is dit raadzaam?

Onze adviseurs vertellen u er graag meer over. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.