Restschuldlening

Als u verhuist naar een andere woning kan het lastig zijn om de financiering van uw nieuwe droomhuis rond te krijgen. Tegenwoordig is het vaak zo dat de verkoopopbrengst van uw huidige woning lager is dan uw hypotheek. U heeft dan een restschuld.

Rente restschuld aftrekbaar

De rente is aftrekbaar over restschulden die zijn ontstaan in verband met verkoop van een voormalige eigen woning. De duur van de aftrek is vijftien jaar. Die termijn geldt alleen voor restschulden die zijn ontstaan tussen 29 oktober 2012 en 31 december 2017. Ook per 1 januari 2018 zijn er mogelijkheden voor uw restschuld hypotheek.

Als u geen Nationale Hypotheek Garantie (NHG) heeft en niet genoeg spaargeld om uw schuld af te lossen, lijkt verhuizen onmogelijk. Een restschuld hoeft niet altijd een reden te zijn om niet te verhuizen. Steeds meer geldverstrekkers bieden tegenwoordig restschuldfinancieringen aan in combinatie met de hypotheek voor de nieuwe woning.

De meeste geldverstrekkers hebben een eigen acceptatiebeleid op dit gebied en hebben de restschuld lening gemaximeerd tot een bepaalde (maximale) waarde van de nieuwe woning. Deze regels verschillen dus per geldverstrekker.

De adviseurs van Kenkhuis & Gil Financieel Advies hebben veel ervaring in de begeleiding en aanvraag van een restschuld lening naast uw nieuwe hypotheek en bekijken graag voor u de mogelijkheden.

Wilt u meer weten over de restschuld lening of wilt u uw situatie eerst aan ons voorleggen zonder daar direct kosten voor te maken? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.