Ondernemer

Als ondernemer heeft u het vaak erg druk. Hierdoor heeft u niet altijd even goed zicht op uw financiële toekomst. Vaak wordt het excuus ‘dat komt later’ gebruikt. Het is echter wel van groot belang om u af te vragen wat u zelf dient te regelen.

Het is verstandig om als ondernemer een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten om eventueel inkomensverlies op te vangen. Door deze verzekering hebt u de zekerheid van een (aanvullend) inkomen als u door ziekte of een ongeval langere tijd niet of gedeeltelijk kunt werken. Als u directeur-grootaandeelhouder bent, is het ook van belang om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Uw bedrijf hoort u twee jaar salaris door te betalen, echter is dit vaak in de praktijk onhaalbaar aangezien het grootste inkomen van een bedrijf wordt binnengehaald door de DGA. Ook voor de ZZP’er en andere ondernemers bijvoorbeeld vennoten in een VOF is het van belang om goed zaken te regelen in de vorm van een AOV.

Daarnaast is de ondernemer ook zelf verantwoordelijk voor het regelen van een nabestaandenvoorziening voor het overgebleven gezin en de opbouw van zijn eigen ouderdomspensioen. Dit kan in verschillende vormen.

Wilt u meer weten over de verschillende mogelijkheden? De adviseurs van Kenkhuis & Gil vertellen u hier graag meer over.