Nationale Hypotheek Garantie

Als u een huis koopt met Nationale Hypotheek Garantie (NHG), dan heeft u als woningeigenaar meer zekerheid en vaak lagere maandlasten. Als u in aanmerking komt dan is het vaak raadzaam om uw hypotheek mét NHG af te sluiten.

Om in aanmerking te komen voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie, mag de koopsom van uw huis niet meer bedragen dan € 265.000. In 2017 bedroeg deze norm € 245.000.

Voor energiebesparende maatregelen en/of voorzieningen zijn er extra maatregelen! Wij informeren u er graag over.


De kenmerken van een hypotheek met NHG zijn:

  • U betaalt de laagst mogelijke hypotheekrente;
  • Kunt u uw hypotheek langere tijd niet meer betalen door werkloosheid, arbeidsongeschiktheid, scheiding of overlijden van uw partner en moet u uw woning verkopen, dan kan onder voorwaarden een eventuele restschuld door het Waarborgfonds Eigen Woningen aan de geldverstrekker betaald worden;
  • Bij het afsluiten van een NHG-hypotheek betaalt u eenmalig kosten (borgtochtprovisie) aan de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen. Deze provisie is 1,0 procent.

Bij verbouwing oversluiten naar een hypotheek met NHG

Wist u dat middels kwaliteitsverbetering aan uw woning uw hypotheek (zonder NHG) kunt oversluiten naar een hypotheek met NHG. De adviseurs van Kenkhuis & Gil Financieel Advies zijn goed bekend met de actuele voorwaarden- en normen van de Nationale Hypotheek Garantie en vertellen u er graag meer over.

Wilt u ook weten of u voor NHG in aanmerking komt?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.