Meer flexmedewerkers toegang tot hypotheek!

Een huis kopen in 2016 of in 2017?
22 november 2016
Volop renteverlagingen en nieuwe hypotheken!
10 april 2017
Alles

Meer flexmedewerkers toegang tot hypotheek!

Je hebt toch een vast contract nodig voordat je een hypotheek kunt krijgen? Nee, ook als zogenaamde flexmedewerker heb je sinds begin 2017 meer mogelijkheden. Kenkhuis & Gil Financieel Advies vertelt u er graag meer over:

Per 1 januari 2017 zijn er wederom een aantal uitzendbureaus die zich hebben aangesloten bij de zgn. “Perspectiefverklaring”. In de loop van 2017 volgen nog meer uitzenders. Deze verklaring moet uitgroeien tot de marktstandaard voor flexwerkers die een huis willen kopen. Bij een flexmedewerker kijken de meeste banken naar het gemiddelde inkomen van de afgelopen 3 jaar.  Voor veel mensen die werkzaam zijn in de uitzendbranche was het hierdoor vaak toch lastiger om aan hypotheek te komen, en hier komt vanaf nu verandering in.

Wat verandert er?

Tot nu toe was de zgn. ‘Perspectiefverklaring’ alleen toegankelijk voor flexmedewerkers van Randstad, Tempo-Team en Yacht. Vanaf begin 2017 kunnen dus ook mensen die werken via Adecco (met labels Ajilon, Badenoch & Clark, Pontoon en Lee Hecht Harrison), Driessen HRM, Faber Personeelsdiensten, HappyNurse, Timing Uitzendteam, YoungCapital, Actief Werkt!, OTTO Work Force en ManpowerGroup een perspectiefverklaring aanvragen.

Hoe werkt de Perspectiefverklaring?

De Perspectiefverklaring kijkt naar de toekomstige mogelijkheden van een flexwerker om een inkomen te vergaren. De verklaring is gebaseerd op een (data)analyse van de arbeidsmarktpositie van de aanvrager. Daarnaast hechten geldverstrekkers ook belang aan het eigen oordeel van uitzendbureaus om de (toekomstige) inzetbaarheid van de uitzendkracht te beoordelen. Daartoe behoort onder andere een kritische blik op het cv, werkervaring, referenties, eerdere beoordelingen en persoonlijke gesprekken. Uitzendkrachten moeten minimaal een jaar via het uitzendbureau aan het werk zijn om een beroep te kunnen doen op de Perspectiefverklaring.

Wat betekent de perspectiefverklaring voor jou?

Met een perspectiefverklaring vergroot je de kans om in aanmerking te komen voor een hypotheek. Hoe dan?

– Een perspectiefverklaring kijkt niet alleen naar het huidige inkomen van flexwerkers (zoals de werkgeversverklaring en/of intentieverklaring wel doen); maar ook naar het arbeidsperspectief.

– Zo worden je opleiding, werkervaring, functie en de arbeidsmarktpositie onder de loep genomen om na te gaan of je ook in de toekomst je verplichtingen kan nakomen.

– Je huidige inkomen telt dan mee alsof je een vast dienstverband hebt.

Deskundig advies helpt je op weg

Voor het aanvragen van je hypotheek is raadzaam om advies in te winnen. Van een professional die je helpt met al je vragen, die goed op de hoogte is van de actuele regelgeving én tevens een volledig onafhankelijk hypotheekadvies kan geven. Bij Kenkhuis & Gil Financieel Advies kan dat en is het eerste oriënterende gesprek informatief en vrijblijvend. Wel zo makkelijk.

Meer informatie nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 0546 713 173 of laat een terugbel verzoek achter via www.kenkhuisgil.nl

Bronvermelding: Algemeen Dagblad & Obvion

Meer informatie nodig?

Geïnteresseerd in een gratis en vrijblijvend hypotheekgesprek? Maak direct een afspraak met één van onze adviseurs.