Kenkhuis & Gil Financieel Advies sluit aan bij Handig!

Vacature Hypotheekadviseur (full time)
11 januari 2018
Kenkhuis & Gil Financieel Advies wenst iedereen een fantastische en zonnige dag toe op Boulevard Outdoor!
19 juni 2018
Alles

Kenkhuis & Gil Financieel Advies sluit aan bij Handig!

Kenkhuis & Gil Financieel Advies sluit aan bij Handig!

Een veel voorkomende bottleneck bij het afsluiten van een hypotheek is de werkgeversverklaring. Veelvoudig wordt de werkgeversverklaring afgekeurd. De redenen hiervoor zijn uiteenlopend. Vanaf medio 2018 is hier landelijk gezien een oplossing voor in werking getreden waarbij Kenkhuis & Gil Financieel Advies is aangesloten.

Handig! hypotheek afsluiten

Handig! staat voor Hypotheek Aanvraag Na Digitaal Inwinnen Gegevens. Momenteel is het aanleveren van een werkgeversverklaring niet meer nodig voor het afsluiten van een hypotheek. Er geldt wel een aantal spelregels. Je moet minimaal 2 jaar bij bij dezelfde werkgever werken zonder grote inkomensschommelingen. Je inkomen bepalen we dan aan de hand van het zogenaamde Verzekeringsbericht – dat kun je eenvoudig (met DigiD) downloaden via de site van het UWV.

Werkgeversverklaring als bottleneck

De werkgeversverklaring is een ogenschijnlijk eenvoudig document. Het is één A4tje waarop de werkgever bijvoorbeeld je functie, salaris en soort dienstverband invult. Als je een tijdelijk dienstverband hebt, kan de werkgever ook het onderdeel ‘intentieverklaring’ invullen. Tot voor kort moest de werkgeversverklaring nog worden voorzien van een bedrijfsstempel, maar nu kan worden volstaan met een handtekening. Niets moeilijks aan, zo lijkt het? Toch wordt een werkgeversverklaring veelvoudig bij een hypotheekaanvraag afgekeurd. De redenen zijn uiteenlopend, het spreekwoordelijke vinkje staat niet op de juiste plaatse, de vertraging is fors en de frustratie bij jou en niet te vergeten de werkgever hoog.

Hypotheek aanvragen zonder werkgeversverklaring

Met Handig! kan de werkgeversverklaring dus – binnen de gestelde grenzen – achterwege blijven. De volgende partijen zijn betrokken en aangesloten bij Handig!:

  • ING Bank
  • Rabobank
  • ABN Amro
  • Florius
  • Nationale Hypotheek Garantie (NHG)
  • UWV
  • Vereniging Eigen Huis
  • ca.150 intermediairs .. waaronder Kenkhuis & Gil Financieel Advies

Meer informatie over het comfortabel afsluiten van een hypotheek? Vul uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.